Over ons

Historie

Ons pand in de Spoorstraat is al meer dan 130 jaar oud en heeft in de loop der jaren al diverse eigenaren en functies gehad. Toen het huis in 1886 werd gebouwd door de heer J. Maandag was het bestemd voor de posterijen. In 1896 deed de telegrafie zijn intrede in Dieren en tien jaar later werd het postkantoor aangesloten op het landelijke telefoonnet.

Uiteindelijk is het postkantoor verhuisd en in de jaren daarna is het pand door verschillende ondernemers gebruikt als onder andere een bedden- en dekenhandel en antiquariaat.

Gino's

Op 16 februari 1990 opende Hasan Usanmaz (Gino) zijn Restaurant en Café 'Gino’s' waar hij nu nog steeds dagelijks de leiding over heeft. Dieren was een Mediterraans restaurant rijker. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een familiebedrijf met een belangrijke plek in de omgeving.

Mediterrane keuken

Gino's heeft een ambachtelijke Mediterrane keuken met veel gerechten die hun oorsprong vinden in Turkije en Italië. De traditionele keuken uit het Middellandse Zeegebied ontstond voornamelijk door het gebruik van verse producten uit de directe omgeving zoals vis, olijfolie, zeevruchten, groenten, peulvruchten en mager vlees. De combinatie van de versheid en kwaliteit van de gebruikte producten en de puurheid van de gerechten, maken de Mediterrane keuken tot één van de gezondste.